top of page

Soğuk algınlığına karşı yoga yapın.

Güncelleme tarihi: 15 Mar 2021

Soğuk Algınlığını Rahatlamak İçin Yogada 10 Temel Asana

Uttanasana

Adho Mukha Svanasana

Ustrasana

Viparita Karani

Setu Bandhasana

Dhanurasana

Halasana

Matsyasana

Salamba Sirsasana

Shavasana


1. Uttanasana

Uttanasana veya ayakta öne eğilme, kan dolaşımını arttırdığı bilinmektedir. Sinüs geçişlerinin temizlenmesine yardımcı olarak tıkanıklıkları giderir ve daha eksiksiz nefes almaya izin verir. Sinir sistemini canlandırır, stresi ve gerginliği azaltır.


2. Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana veya aşağıya bakan köpek, kalbinizin başınızdan daha yükseğe yerleştirildiği bir asanadır. Bunu yaptığınızda meydana gelen ters bir yerçekimi çekişi vardır ve bu, lenf ve kanın doğru dolaşımına yardımcı olur. Hafif inversiyon vücutta beyaz kan hücrelerinin serbestçe akışına izin verir ve ayrıca sinüslerin boşaltılmasına yardımcı olur.


3. Ustrasana

Bu asana, Deve Duruşu olarak da adlandırılır, göğsünüzü açar ve tüm geçişleri temizler. Bu pozdayken olabildiğince çok nefes almak çok önemlidir. Bu, soğuk algınlığına neden olan tüm engellenmiş alanların açılmasına yardımcı olacaktır.


4. Viparita Karani

Bacaklar Duvara Doğru Poz, solunum rahatsızlıklarına karşı harika bir pozdur. Bu asanayı uyguladığınızda, soğuk algınlığına eşlik eden baş ağrılarından veya sırt ağrılarından kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Bu asanayı uygulamak zihni sakinleştirir ve vücudunuz soğuk algınlığı ile uğraşırken sizi güçlü kılar ve genellikle soğuk algınlığını izleyen yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur. Bu asana, bağışıklık hücrelerinin vücudunuzda hareket etmesine yardımcı olur.


5. Setu Bandhasana

Setu Bandhasana veya Köprü duruşu çok yönlü bir asanadır. Göğsünüzü açmanın harika bir yolu. Ayrıca beyne taze kan göndererek sinüslerin daha fazla açılmasına yardımcı olur. Bu asana ayrıca bağışıklık sisteminin ana organlarından biri olan timus bezlerini de harekete geçirir.


6. Dhanurasana

Dhanurasana veya yay duruşu, sırtınızı, göğsünüzü, boynunuzu ve midenizi iyi bir şekilde esnetir. Aynı zamanda göğsünüzü ve boynunuzu da açar. Bu nedenle, soğuk algınlığınız olduğunda nefesinizi iyileştirecektir. Bu asana, özellikle soğuk algınlığı nedeniyle uyuyamıyorsanız, harika bir gevşeticidir. Bu canlandırıcı bir asanadır ve tam nefes almayı gerektirir. Nefes darlığı varsa bu duruşta daha uzun süre kalmaya çalışmayınız.


7. Halasana

Bu poz, sinüzit hastaları ve adrenalleri restore etmek için çok faydalıdır. Kan dolaşımını iyileştirir

vücutta tansiyonu artırır ve ayrıca detoks için açık bir yol oluşturur. Bu duruş, parasempatik sinir sisteminizi sıfırlar, vücudunuzu daha etkili bir şekilde iyileştirmesine izin verir ve böylece soğuk algınlığından kurtulmanıza yardımcı olur.


8. Matsyasana

Bu asanayı yaptığınızda, göğsünüz kaldırılır ve boğaz açılır. Bu, nefes almanızı iyileştirir ve soğuk algınlığına yardımcı olur. Soğuk algınlığı sırasında, üst torasik sırt, bir yastık veya yoga blokları ile desteklenebilir ve optimum iyileşmeye yardımcı olabilir.


9. Salamba Sirsasana

Bu, en karmaşık yoga asanalarından biri gibi görünebilir. Vücudunuzu canlandırır ve aynı zamanda ayak parmaklarınızdaki durgun kan, kalbinizden başınıza dogru hareket ederken detoks yapmanıza yardımcı olur. Bu asana ayrıca bağışıklığınızı artırır ve soğuk algınlığıyla savaşmanıza yardımcı olur. Soğuk algınlığı nöbeti sırasında, yönünüzü şaşırmış hissetmeniz veya daha fazla desteğe ihtiyaç duymanız durumunda duvara karşı duruşunuzu denemeniz önerilir.


10. Shavasana

Shavasana derin bir dinlenme pozudur. Bazen üşüttüğünüzde yapmanız gereken tek şey vücudunuzu dinlendirmektir. Ona enerji verir ve soğuk algınlığına neden olan virüslere karşı daha iyi savaşmasına yardımcı olur.


Hiç soğuk algınlığından rahatlama için yoga yaptınız mı? Soğuk algınlığı, sinüs veya grip, bu kadar basit bir rahatsızlık olmasına rağmen, sizi gerçekten üzebilir. Bir dahaki sefere kendinizi iyi hissetmediğinizde, her zamanki ilaç dozunuzu alarak biraz yoga yapın. Daha iyi hissedeceksiniz.

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page